De Zaanse Brabander

Home

leven

werk

hobby

verhalen
Om de menselijke maat in de zorg
lezen
maritieme zaken
fotografie
geschiedenis erfgoed
reizen en fietsen
reizen en fietsen

In mijn jeugd fietse ik veel. We woonden op een half uur vafstand an de lagere school. Ik moest een broertje of zusje achterop nemen. In de vakantie gingen we met ons gezin per fiets van Wormer naar het strand van Heemskerk. Ik ging op de fiets naar de middelbare school in Zaandijk.

Ik ging zelfs in mijn studententijd per fiets op vakantie naar Parijs. Dat was een van de eerste "verre" vakantie's. 

            

Reizen in stijl. In 1965 ging ik met een vriend op de fiets naar Parijs. Ik had een fiets met versnelling geleend van een neef. Colbertje aan en wit overhemd met stropdas. Regenlaarzen aan. We trokken van jeugdherberg naar jeugdherberg. Tussen Brugge en Kortrijk kon het regenpak worden uitgetrokken.

                        Toen was ik nog jong, slank en sterk. Na onze verloving in de zomer van 1969,  gingen Gu en ik samen liftend door Noorwegen, Zweden en Denemarken. Hier met de plunjebaal van 21,5 kg op mijn nek in Koppenhagen. 

Nadat de kinderen het “huis uit waren” kregen wij tijd om de omgeving per fiets te verkennen. We hebben ontzettend veel van de omgeving leren kennen. Een tijdlang had ik zelfs een fotoblog over mijn fietstochten. In de herfst van 2003 ben ik enige tijd ernstig ziek geweest. In het kader van de revalidatie fietste ik iedere dag en maakte met een 0.5 megapixel camera foto’s . De omgeving van Uden bleek een helende omgeving. Kijk maar op mijn fotoblog .

Hier komen nog wat verhalen van onze verre vakantie's. In onze vakantie's bezoeken we veel industrieel-archeologische objecten als fabrieken, molens, spoorlijnen, oude havens en techniekmuseum. Gu wil vooral kerken zien. En natuurlijk veel cultuur zoals landhuizen en musea.

De vakantie was een goede gelegnheid om groepsfoto's van de kinderen te maken.
Homelevenwerkhobbyverhalen